1300   0

Najpopularnije letnje destinacije za putovanje automobilom

Naši ljubimci četvorotočkaši odlično nas služe prilikom najrazličitijih putovanja, ali za letovanje su posebno praktično prevozno sredstvo! Ne samo da je putovanje automobilom mnogo udobnije od onog autobusom, a i povoljnije od putovanja avionom, već i tokom samog boravka na željenoj destinaciji automobil odlično može da posluži. 

Ukoliko planirate da i sami ovog leta iskusite čari odlaska na letovanje kolima, sigurno vas zanima koje su najpopularnije letnje destinacije pogodne za putovanje automobilom. Istražili smo, te ćemo vam ih predstaviti u nastavku teksta. 


Grčka - lako automobilom do rajskih plaža


Grčka je već decenijama pri vrhu liste najpopularnijih destinacija domaćih turista. Ona je blizu, lako dostižna, a istovremeno sasvim prelepa. Jedna od najpopularnijih destinacija za letovanje u Grčkoj jeste Kavos na Krfu

Ukoliko dobro odaberete tajming u kome ćete putovati, ko Kavosa možete da stignete i za manje od 10 sati! Ipak, ni u vreme najvećih, letnjih gužvi, putovanje automobilom do Kavosa ne bi trebalo da potraje više od 12 sati, najbržom maršrutom preko Severne Makedonije. 
Usput možete stati i prespavati u Skoplju, ili drugom gradu koji biste voleli da obiđete. Pri povratku preporučujemo da odvojite vreme i obiđete i Solun, koji će vam takođe biti usput.

Tokom letovanja na Kavosu automobil možete iskoristiti za obilazak čitavog Krfa i njegovih najlepših plaža. Čak i oni koji se na letovanje u Grčkoj upute autobusom ili avionom, neretko tokom putovanja odaberu rent a car opciju, kako bi upoznali što više prelepe Grčke.


Crna Gora - automobil će vam odlično koristiti


Komšijska Crna Gora i divno Jadransko more na koje izlazi još jedan su od sjajnih opcija za letovanje na koje se upućujete automobilom. Sigurno ste već čuli tuđa iskustva sa ovakve avanture, pa znate da treba dobro da se pripremite za krivine koje vas na putu očekuju. 

Ipak, do popularne Budve iz prestonice Srbije relativno se brzo stiže - za 8 sati u najboljem slučaju. Usput možete odmoriti u Užicu, Prijepolju, Pogrorici ili Cetinju (odlična prilika da obiđete Lovćen?), kao i bilo kom drugom mestu koje je na vašoj maršruti. 

Crnogorska obala dužine je malo manje od 300km, pa je tokom odmora kolima celu možete obići! Još jedan sjajan povod za putovanje automobilom, zar ne? Kada nema gužve na putevima, i bez svraćanja u Bokakotorski zaliv, od Ade Bojane na jednom kraju, pa do Herceg Novog na drugom trebaće vam samo 3 sata kolima!

Preporučujemo da izlete automobilom dobro isplanirate, kako biste imali dovoljno vremena da upoznate svako crnogorsko mesto koje vas privlači. 


Hrvatska - uživajte u jednoj od najlepših evropskih obala


Do popularnog Dubrovnika stići ćete čak i brže nego do Budve! U idealnim uslovima - za samo 8 sati. A tamo vas čekaju prelepe znamenitosti i nezaboravna utvrđenja, ali svakako i neverovatno lepa obala i čisto more o kome ste sanjali tokom cele godine!

Većinu putovanja ka Dubrovniku provešćete putujući zapadnom Srbijom, ali i južnom Bosnom i Hercegovinom. Ako do sada niste - ovo je idealna prilika da se upoznate sa čuvenim Višegradom i ćuprijom na Drini, ali i da popijete kafu na pauzi od vožnje na obroncima Zlatibora ili u okruženju netaknute prirode na Mokroj Gori. 

A dok ste u Dubrovniku, ili nekom od okolnih letovališta Hrvatske, automobil vas sjajno može poslužiti. Obiđite što više hrvatske rivijere, a ukoliko želite - i susedne Crne Gore. Dubrovnik je smešten vrlo blizu crnogorskoj granici, pa putovanje kolima na ovo letovanje može biti odličan način da upoznate obe rivijere komšija!

Isplanirajte svoju maršrutu temeljno i na vreme - ovo je glavna tajna uspešnog putovanja na letovanje automobilom. Proverite dobro kola i stanje na putevima pred samu avanturu. Rashladite se blagom klimom i dobro se opremite užinama koje će vam sjajno doći tokom putovanja. Ako putujete sa decom, ne zaboravite da ponesete i sedište za mališane

Srećan put i uživajte na letovanju i u svim njegovim čarima! 

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar