596   2

Kako nam tablet može biti od koristi tokom putovanja automobilom


Putovanje automobilom može biti zanimljivo iskustvo, ali istovremeno predstavlja i izazov. Ponekad put traje dugo i javlja se monotonija, posebno kada putujemo sa decom. Međutim, uz tablet ovo može postati mnogo uzbudljivija avantura. 


Zašto je pametno poneti tablet na put?

 

Tablet računari postali su naši nezaobilazni saputnici, nudeći mnoštvo funkcija koje nam olakšavaju svakodnevnicu. Svojim elegantnim dizajnom, prenosivošću i raznovrsnim mogućnostima, tablet takođe transformiše način na koji putujemo automobilom. 

U nastavku vas upoznajemo sa brojnim načinima upotrebe ovih računara tokom avantura na četiri točka:

 • Navigacija i GPS - Prošli su dani petljanja po papirnim mapama ili oslanjanja isključivo na putokaze i navigacijske sisteme u vozilima. Tablet sada služi kao moćni GPS uređaj, koji nas neprimetno vodi od jedne lokacije na drugu. Opremljen preciznim mapama i ažuriranjima saobraćaja u realnom vremenu, tablet nam pomaže da izbegnemo zagušene oblasti i pronađemo najbrže rute, osiguravajući putovanje bez stresa.

 • Planiranje putovanja – Mali i kompaktni, tableti služe kao neprocenjivi resursi za planiranje i istraživanje naših putovanja. Uz pristup mnoštvu informacija putem aplikacija za putovanja, web stranica i pretraživača, možemo bez napora pronaći smeštaj, atrakcije i mogućnosti ishrane na našoj ruti. Uz njih možemo i da planiramo budžet, poredimo turističku ponudu, i putujemo bez stresa!

 • Centar za zabavu - Jedna od glavnih prednosti korišćenja tableta kroz putovanje automobilom je mogućnost da nam on pruži zabavu i razonodu. Na njemu možemo gledati omiljene filmove, serije ili YouTube klipove. Takođe, na tabletu možemo čitati elektronske knjige ili slušati audioknjige. To nam pomaže da prekratimo vreme na putu, posebno kada putovanje traje duže. Ovo je posebno korisno za decu koja mogu učiti i zabavljati se istovremeno. Umesto da se dosađuju na zadnjem sedištu, deca mogu da koriste tablet kako bi se edukovala i razvijala nove veštine.

 

Tablet

 

 • Učenje jezika i istraživanje kulture - Uz aplikacije za učenje jezika, tablet nam omogućava da poboljšamo svoje jezičke veštine ili čak naučimo novi jezik tokom puta. Pored toga, tablet nudi virtuelne ture, obrazovne igre i interaktivne aplikacije koje pružaju uvid u kulturu, istoriju i znamenitosti mesta pored kojih prolazimo tokom putovanja.

 • Održavanje kondicije - Još jedna korisna funkcija tableta tokom putovanja automobilom je mogućnost da koristimo aplikacije za fitness ili opuštanje. Održavanje fizičke aktivnosti tokom dužih putovanja može biti izazov, ali online vežbe mogu nam pomoći da ostanemo aktivni, čak i u automobilu. Takođe, aplikacije za meditaciju ili relaksaciju doprinose opuštanju tokom vožnje, posebno ako smo pod stresom, ili osećamo umor.

 • Komunikacija i društveni mediji - Tablet računari održavaju našu povezanost sa svetom, čak i dok smo u pokretu. Preko raznih aplikacija za razmenu poruka, video poziva i platformi društvenih mreža, kontakt sa prijateljima i porodicom je besprekoran. Možemo deliti fotografije sa putovanja u realnom vremenu, kao i tražiti preporuke od drugih putnika, stvarajući trajna sećanja i jačajući veze.

 • Skladištenje dokumenata i produktivnost - Za one koji moraju da rade i dok su na putu, tablet nudi niz funkcija i aplikacija za skladištenje dokumenata i virtuelnu saradnju, dok usluga skladištenja u oblaku omogućava pristup važnim datotekama s bilo kog mesta.

 

Ipak, moramo biti oprezni prilikom korišćenja tableta tokom putovanja. Pre svega, vozač nikako ne sme koristiti tablet dok je u vožnji. Osim što je to opasno, protivzakonito je i može izazvati nezgode. Takođe, važno je da tablet koristimo bezbedno, pravilno i umereno, jer dugotrajno izlaganje ekranu izaziva zamor očiju i umanjuje uživanje u putovanju. Preporučuje se pravljenje redovnih pauza tokom puta, fokusiranje na lepote okoline i interakcija sa ostalim putnicima.


Da zaključimo, tablet može biti izuzetno koristan tokom putovanja automobilom. Pruža nam neograničene mogućnosti zabave, edukacije, planiranja, itd. Međutim, važno je koristiti ga odgovorno i pridržavati se svih sigurnosnih mera kako bismo obezbedili bezbedno i prijatno putovanje za sve putnike.

Dakle, sledeći put kada krenete na put, obavezno ponesite svoj tablet i iskoristite njegov ogroman potencijal za podizanje svakog putovanja na viši nivo!


Slike: pexels.com

 

 

KOMENTARI (2)

 1. avatar
  Nenad

  Tableti nisu postigli takav proboj na tržištu kao što se mislilo na početku kada su izmišljeni. Sada su više za decu, da igraju igrice, za ozbiljan rad treba ti lap top, a za sve drugo je dovoljan malo jači smartfon. A da, umalo da zaboravim, tablete koriste i taksisti, umesto radio stanica.

  Preporuči | 0

 2. avatar
  Lenka

  Odlična ideja, samo što veći deo toga funkcioniše ako tablet ima i SIM karticu, u protivnom, može da služi za zabavu, kao moj. Inače, uvek ga nosim na put, jer je pun muzike i knjiga, tako da gde god da sam imam i zabavu, i mogućnost da čitam. Za sve ostalo ipak više koristim telefon.

  Preporuči | +1

Pošaljite komentar