578   0

Kako uskladiti pohađanje auto škole sa drugim obavezama?

U današnje vreme vodi se brz život uz mnoštvo obaveza koje jednostavno nije moguće izbeći. Mnogima od nas je svakodnevni raspored prepun i postavlja se pitanje kako uvesti nešto novo poput pohađanja auto škole. Da li je to moguće?

Dobra organizacija pomaže da posvetite nešto vremena i proceduri pohađanja teorijskih i praktičnih časova i steknete veštine koje će vam biti itekako korisne i olakšati vam život. Uz vozačku dozvolu imate više slobode i priliku da sebi obezbedite više prostora za odmor. U pitanju je veliki izazov, ali ništa nemoguće i nedostižno.


Zakažite časove vožnje ujutru


Tokom jutra nema velike gužve u saobraćaju, a vi možete odmah na početku dana da odradite zakazan čas i na miru se posvetite ostalim obavezama koje vas čekaju. Recimo, ako pohađate auto školu na Novom Beogradu videćete koliko je u velikim naseljenim mestima nezgodno voziti u gužvi i zato u jutarnjim časovima odradite ono što ste planirali sa svojim instruktorom.


Auro skola polaganje
 

Zakažite više časova unapred


Ne bi bilo loše da zakažete nekoliko časova za narednih par dana, a ne jedan po jedan. To će vam verovatno olakšati organizaciju kada su u pitanju neke druge stvari poput brige o deci, posla i pripreme za pismeni zadatak u školi ili ispit na fakultetu.


Iskoristite i vikend


Subotom i nedeljom mnogi odmaraju. Dok pohađate auto školu, iskoristite ove dane da se posvetite vožnji i zakažite časove. Mnoge auto škole pružaju šansu da recimo nedeljom popodne kada se ne ide u školu, niti na posao, odradi dva sata praktične obuke sa instruktorom. Auto škola na teritoriji opštine Novi Beograd npr. teži ka tome da se prilagodi vama i omogućava vam i da vikendom usavršite vožnju i naučite sve što je potrebno. Imate dovoljno vremena da se opustite i napunite baterije, a takođe i da se fokusirate na učenje i usvajanje novih veština potrebnih za bezbednu vožnju.
 

Auto skola polaganje


Započnite i završite čas tamo gde vi to želite


Ovim se postiže značajna ušteda vremena. Ne morate časove započeti svaki put od kuće. Umesto da sa posla trčite kući da bi vas tamo pokupio instruktor, dogovorite se sa njim da dođe tamo gde radite i da odmah nakon završene smene odradite čas. Mnogi instruktori će vam rado izaći u susret, a početak i završetak vožnje na različitim lokacijama bolje će vas pripremiti za ispit, kao i vožnju tokom života kada konačno dobijete vozačku dozvolu. Osim što ćete sačuvati vreme, u džepu vam ostaje novac koji bi potrošili na taksi ili gradski prevoz.


Upoznajte istruktora sa vašim obavezama radi bolje organizacije


Da bi vam prilagodio časove i pomogao da se uklopite u svoj raspored, instruktor će se truditi da vam olakša planiranje svakog časa i uskladi ga u potpunosti sa vašim vremenom i tempom učenja. Njegov cilj jeste da vas što lakše i brže pripremi za polaganje i da od vas stvori iskusnog vozača koji će poštovati propise i voditi računa o svojoj bezbednosti, ali i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju. Cilj svake auto škole jeste da ima što bolju prolaznost na ispitima radi reputacije bilo da se ona nalazi na Novom Beogradu ili negde drugde u Srbiji.


L


Odložite sve što je manje važno


Vaš prijatelj sigurno neće zameriti ukoliko odete na kafu do grada uveče umesto u podne. Isto tako, ako ste planirali da posetite frizera, neće vam naškoditi ako to odložite za sledeću nedelju. Za neki drugi dan ostavite i kupovinu nove obuće. Stavite na papir sve što vas čeka od obaveza u narednih nekoliko dana i poređajte stavke po prioritetu. Naravno, ono što je manje bitno pomerite za neki drugi period kada završite sa obukom i posvetite se tome da što više usavršite vozačke veštine dok imate šansu da to radite sa stručnom osobom.


Mogu li ja to?


Brojni kandidati su i dalje đaci koji idu u srednju školu, studenti ili zaposlene osobe. Tu su čak i majke sa malom decom. Ništa nije nemoguće ukoliko se uskladite sa svim obavezama koje vas iščekuju i vremena za auto školu uvek ima. Ako je potrebno zatražite podršku bliskih ljudi koji će vam pomoći da svaki dan odvojite period za časove teorije, a nakon toga i vožnje. Pored toga, ne dozvolite da vam čitav proces učenja bude stresan.

Pred vama je uzbudljiv period u kome ćete steći dragocenu veštinu koja će vam itekako koristiti u budućnosti. Sebi govorite da možete i da ćete uspeti. Budite odmorni, što više opušteni i koncentrisani i trudite se da vam dobra organizacija pomogne u ostvarenju dobrih rezultata i na kraju uspešnom polaganju vozačkog ispita.

 

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar