1510   3

Razlozi za najam automobila

Naš kućni ljubimac a ne linja se. Naravno, naš automobil. Ponekad ga previše mučimo, vozimo, po lošim putevima, rupama, kaldrmi. Najčešće  neprimereno a kada žurimo i bezosećajno. U redu. Ima i automobil pravo na odmor. Jer, zaista ponekad je lagodnije iznajmiti auto nego voziti svoje vozilo. Iz više razloga.


Kada i koji su to razlozi za najam automobila?


Pokušaćemo u ovom tekstu da damo neke naše odgovore. Možda oni učine vaš život bar malo uzbudljivijim, drugačijim a to bi bila baš lepa satisfakcija za autore teksta. 


1. Promena vozila na jedan dan


Možda je iznajmljivanje automobila i mogućnost da nešto promenite u svom životu. Makar na jedan dan. Da to ne bude kolotečina posao kuća posao, nego mini avantura od jednog dana. Drugo vozilo, možda i malo bolje nego vaše. Zašto da ne?

Jedan dan drugačijeg života ne škodi. A, možda vam se i dopadne pa taj pristup i ponovite. Malo promene, malo zabave, malo mašte. Fantazije. I eto vas u nekom sportskom automobilu ili nekom gabaritnom SUV vozilu. Da za trenutak osetite kako je i vozaču autobusa. Pronađite rent a car agenciju na Internetu, koja ima pristojan vozni park vozila i ceo svet je vaš.

Na početku početaka što da ne? Da osetite tu vuču na četiri točka ili to ubrzanje do 100-ke. Tamo gde se sme, recimo na auto putu. Nikako ne eksperimentišete sa ubrzanjima u gradu jer to je više nego opasno sa tuđim vozilom. I sa svojim naravno, a sa tuđim je još opasnije.


2. Svečani dan u nekom luksuznom vozilu


Povoda za slavlje uvek ima. Venčanja, mature, rođendani, krštenja, diplomiranja, odbrane mastr i doktorski radova. Razloga za malo ili veće slavlje kod nas nikada nije bilo u deficitu. Ako se setite onih čuvenih romantičnih scena u filmovima gde mladi novopečeni bračni par u nekom kabrioletu kreće na medeni mesec možda se i kod vas pojavila neka ideja u tom pravcu.

Kad sve plaćate možda i neki baš takav romantični momenat ostane u lepom sećanju. I još lepše kao trajno sećanje koje možete u krugu porodice uvek iznova pogledati i podsetiti se na vaše romantične momente. Pa to momačko veče neka se pamti u nekom sportskom automobilu, i obavezno sa iznajmljenim vozačem. Tako treba.


3. Vrući spoj


Oni malo iskusniji pamte neku pesmicu koja je imala ove "kakav je to vrući spoj...". Impresionirajte svoju damu ili njega, gospodina. Izvedite partnera u nekom luskuznijem autu koga on ili ona nema. Ili drugačijem vozilu. Može biti zabavno, romantično, inspirativno. Može vam pojačati adrenalin i ulepšati svakodnevnicu. Neka bude sponatno, sa stilom i naravno, uvek sa osmehom i punim rezervoarom. Možda se osmelite i za neko putovanje. 


4. Putovanje automobilom


Ako još nemate svoj automobil, ili je vaš baš rizičan za putovanja. Recimo ne odgovara ovim sve strožijim standardima u mnogim zemljama, eto razloga da iznajmite vozilo. Ako ste neodlučni evo još nekoliko razloga za najam automobila pogotovo za duže putovanje:

 • Manje habate sopstveno vozilo
 • Smanjujete sopstvenu kilometražu na svom vozilu - povećavate mu vrednos tkada ga budete prodavali
 • Ako izabrete ekonomično vozilo sa malom potrošnjom onda možete i uštedeti na gorivu
 • Ako je veće društvo, porodoica, izbor komotnijeg vozila učiniće putovanje neuporedivo prijatnijim
 • Nećete imati problema sa prtljagom ako iznajmite veće vozilo

 

5. Selite se?


Taksi je skup ako ga koristite više puta. Start i kilometraža. Selidba stana na primer, ne mora biti stresna. Ako imate više stvari a neke od njih treba da preselite sami kao što su vrednije stvari, možda je najam rent a car vozila isplativiji. Ili ako nemate previše stvari možda je racionalno da iznajmite kombi na jedna dan. Organizujete kuma, prijatelje i selidba bez muke u vašoj izvedbi. 


6. Probna vožnja, zašto da ne?


Na primer, razmišljate o kupovini novog ili polovnog automobila. Svejedno. Kako da znate šta vam odgovara? Najbolji način je da isprobate vaše favorite. Upoznajte se sa  prednostima i nedostacima željenog model automobila. Probajte vožnju u gradu na otvoreno, auto putu. Lakše ćete doneti odluku o kupovini vozila ako znate kako se vozilo ponaša u vožnji.


7.  Može li se proći jeftinije?


Naravno. Ako iznajmite vozilo na više dana cena najma po danu se smamjuje. Takođe, ako više puta koristite usluge iste agencije tražite popust. Obavezno se raspitajte i o karticama lojalnosti jer ne košta ništa a može da vam poijefitni najam vozila.


8. Najam vozila da ili ne?


Mnogi vlasnici automobila kažu da je ipak najlepše u svom vozilu. Možda i zato što nisu probali druga vozila ili što su previše vezani za njih. Ili možda zato što nemaju nešto što se zove želja za promenom. Svako ima svoje i to je tako.

A vi? Šta vi mislite da li treba iznajmljivati vozila za rent a car li ne? Unapred smo vam zahvalni za vaša iskustva i komentare. 

 

KOMENTARI (3)

 1. avatar
  Siki

  Svidja mi se ovo vrući spoj. Ali ako partner sazna da je vozilo iznajmljeno može uslediti neželjeni kontra efekat

  Preporuči | +1

 2. avatar
  invazija

  Zasto da ne, evo bas su skoro dosli moji rodjaci iz inostranstva i uzeli su rent a car odmah na aerodromu da bi ga koristili naredne 2 nedelje dok su u Srbiji. Takodje ljudi koji nemaju svoj auto rentiraju kada im zatreba za dalji put.

  Preporuči | +3

 3. avatar
  Jelena

  Iznajmiti auto kad vam treba za putovanje je prava stvar, Naravno, lepo je i iznajmiti za neki poseban dan kao što je venčanje, samo mislim da bih u tom slučaju radije iznajmila neki oldtajmer, pošto volim taj retro stil. Isto tako, radi promene, zašto da ne? Ili kad vam se neki auto dopada, razmišljate o kupovini takvog, pa biste da ga probate pre nego što se odlučite za kupovinu. U suštini, mnogo je razloga za iznajmljivanje, a ako to radite češće, kod iste agencije, možete da dobijete i popust.

  Preporuči | +3

Pošaljite komentar