2460   4

Rentiranje vozila uz neograničenu kilometražu i dugoročni najam

Ukoliko povremeno imate potrebu za automobilom ( poslovni sastanak, poseta rodbini, odlazak na neko turističko putovanje) lakša je varijanta iznajmiti auto uz neograničnu kilometražu, nego koristiti svoj.

Zašto biste  zbog korišćenja auta svega nekoliko puta godišnje imali trošak oko registracije, servisiranja, plaćanja majstora i trošili vreme za odlazak po servisima?

Rentiranje auta odavno je prestalo da bude luksuz, čak je nekad i vid uštede, jer svaki auto koji se rentira je pre svega pouzdan, siguran, servisiran i  šansa da vas ostavi na putu gotovo i da ne postoji.

Osim ovoga jos jedan razlog više za iznajmljivanje je svakako što su ti automobili stari tek par godina i što svaki sledeći put možete iznajmiti drugi auto, pa ako ste zaljubljenik u automobile imate priliku da upoređujete performanse različitih modela.

A sada mali podsetnik na to šta Vam je potrebno da biste iznajmili auto:

 • Važeća vozačka dozvola minimum 5 godina
 • Važeća lična karta
 • Pasoš
 • Validni brojevi mobilnog i fiksnog telefona.


Šta je neograničena kilometraža?


Neograničena kilometraža podrazumeva da agencija ne ograničava kilometražu koju prelazite, paket jeste skuplji, ali ako pređete onih famoznih 200 km koji uglavnom agencije ograničavaju za dan najma, ne naplaćuju vam svaki dodatni pređeni kilometar. Dakle to je osnovna svrha neograničene kilometraže.

Ako iznajmljujete automobil da biste išli na neku dalju destinaciju obavezno izaberite neku agenciju koja ima paket neograničene kilometraže.

Ako pravite veliku kilometražu to podrazumeva zasigurno i ostanak nekoliko dana bar na destinaciji tako da vam je za tu vrstu usluge neophodan ovaj paket.

Naravno uz ovaj paket ide i osiguranje putnika, a agencija uglavnom obezbeđuje i auto sedišta za decu, ukoliko su vam potrebna.


Šta je dugoročni najam?


Dugoročni najam ili operativni rent podrazumeva iznajmljivanje vozila na period od minimum 12 meseci.

Plaćanje kod dugoročnog najma se vrši mesečno a cena uglavnom uključuje:

 • Registraciju, kasko osiguranje, zeleni karton
 • Redovno servisiranje
 • Kupovinu, zamenu i skladištenje pneumatika
 • Zamensko vozilo u slučaju kvara ili štete
 • Pomoć na putu 24/7
 • Kartica za gorivo
 • Satelitsko praćenje vozila i potrošnje goriva sa mesečnim izveštavanjem


Dugoročni najam često koriste firme koje zapošljavaju komercijaliste, čije se potrebe za vozilima često menjaju u zavisnosti od obima posla ili povremeno imaju potrebu za vozilima.
Kakve god da su vaše  potrebe, brojne rent a car agencije koje danas uspešno rade  zasigurno će moći da ih ispune, vaše je samo da odaberete najbolju varijantu prema sebi.


Umesto zaključka


Situacija sa korona virusom svima je promenila navike i kod mnogih ljudi stvara potrebu za alternativnim rešenjima u prevozu kao i za rent a car vozilima.

Naravno budite oprezni u vožnji, poštujte sva pravila i ograničenja jer prekršaje koje napravite ne vraćate agenciji, oni se pišu vama...

Podelite sa nama dole u komentarima, da li ste nekada koristili ove usluge rent a car agencija i ukoliko jeste - kakva su vam iskustva?
 

 

 

KOMENTARI (4)

 1. avatar
  Slavko

  GDE SU AUTOMOBILI I CENE ...JA NE VIDIM NIGDE

  Preporuči | 0

 2. avatar
  Anoniman

  Ako se cena spusti i to dosta onda ima rezona ovakav način iznjmljivanja, ako je tu negde, nema. Pričam o 25% popusta za 2 i 3 meseca, do 50% za godinu dana. Ukoliko to neko nudi molim vas da me obavestite

  Preporuči | 0

 3. avatar
  Petar

  Usluge rent a car agencija jesam, ali ove sa neograničenom kilometražom nisam. Dobro zvuči, jer volim i da vozim i da isprobavam različite vrste automobila. I baš zbog toga, dobro je kad nemate ograničenje od famoznih 200 km, jer vam ipak treba malo više kad želite da ispitate sve performanse nekog auta. Da vidite kako se ponaša u različitim uslovima vožnje i na malo dužem putu. Dobra ideja za vikend na nekom lepom mestu koje do sada nismo videli, ili kad razmišljamo o kupovini nekog auta. Prilika da ga probamo bez ograničenja.

  Preporuči | +4

 4. avatar
  Miki

  Koristio sam jednom kada sam isao na vikend putovanje letos do Zlatibora, jer je moj auto bio u kvaru. Zadovoljan sam uslugom, sve je proslo super.

  Preporuči | +2

Pošaljite komentar