393   0

Selite se automobilom? Evo kako da vam sve stvari stanu u auto


Došao je i taj dan da se preselite, a celu selidbu planirate uraditi svojim autom. Ovaj zadatak može biti izazovan, ali uz pravilno planiranje i strategiju, moguće je efikasno smestiti sve lične stvari unutar vozila.

U nastavku ističemo korisne savete koji će vam pomoći pri pakovanju, tako da vam selidba prođe potpuno glatko.


Najpre, predlažemo da pre pakovanja veći nameštaj rasklopite

 

Da biste maksimalno iskoristili prostor u svom automobilu, prva korisna taktika je rasklapanje većeg nameštaja. Na primer, demontiranje kreveta, stočića i polica na najmanje delove da biste dobili kompaktne komade koji će se lako uklopiti u gepek ili unutrašnjost vozila.

Osim što štedi prostor, ovo olakšava rukovanje sa većim komadima i omogućava vam da optimalno organizujete teret tokom putovanja. Vrlo često je moguće ukloniti dodatke sa nameštaja kako bi se smanjila zapremina auta i tako olakšalo unošenje predmeta. Na taj način, veći komadi nameštaja kao da postaju manji, što ceo proces pakovanja čini bržim i efikasnijim.

Kada završite sa selidbom, koja ume da stvori razne prljavštine u automobilu, pročitajte naše savete za detaljno čišćenje enterijera auta.


Kad se prostor efikasno iskoristiti, sve stvari sigurno staju!


Kada pričamo o iskorišćavanju prostora u autu, detaljno planiranje je zaista najbitnije. S tim u vezi predlažemo da teže ili manje korišćene stvari pakujete pri dnu automobila kako biste održali stabilnost vozila tokom vožnje.

Stvari možete spakovati u kartonske kutije, a zatim ih staviti jednu na drugu ili jednu pored druge da biste imali uredan prostor. Kutije su same po sebi stabilne, te ne rizikujete da će se srušiti. Samo je bitno da ih lepo potkočite da budu sigurno postavljenje.

Razmislite o korišćenju prostora do plafona, a sitnije i mekanije predmete možete staviti između većih komada nameštaja ili kutija - tamo gde postoje praznine. Predlažemo da uzmete u ozbir i one unutrašnje manje prostore automobila, kao što je onaj prostor na bočnim vratima.

Takođe, koristite vreće za vakuumiranje kako biste smanjili zapreminu mekih predmeta poput odeće i posteljine. Pametno organizovanje prostora u automobilu će vam omogućiti da sačuvate dragoceni prostor, a istovremeno očuvate stabilnost i bezbednost tereta tokom puta.


Iznajmite auto prikolicu za dodatne stvari

 

Kada se nađete u situaciji da imate više tereta ili da vam ceo nameštaj ne može stati unutar vašeg automobila, iznajmljivanje prikolice može biti jako dobra opcija. Auto prikolice dolaze u različitim veličinama i oblicima, a neke su opremljene i posebnim funkcijama, kao što je cerada za zaštite od vremenskih uslova ili drugačija vrsta poklopca. Na ovaj način možete prevesti teže ili obimnije stvari koje bi inače bile izazovne za smeštanje u sam automobil.

Na primer, veliki komadi nameštaja, bela tehnika ili čak motocikli mogu se bezbedno transportovati na auto prikolici. Važno je napomenuti i da se ona može koristiti ne samo za selidbu, već i za prevoz dodatnih stvari tokom putovanja, poput kamp opreme ili drugog prtljaga.

Nakon završene selidbe, na vama je samo da vratite auto prikolicu u istom stanju u kakvom ste je i uzeli, što ukazuje na praktičnost samog procesa bez dodatnih obaveza.


Saveti za pakovanje u skladu sa veličinom i tipom automobila

 

Poslednje, ali ne manje važno jeste da strategiju pakovanja prilagodite svom autu. Ako posedujete veći SUV ili kombi, imate privilegiju dodatnog prostora, ali to takođe zahteva pažljivo planiranje kako biste izbegli gubitak prostora.

Na primer, pravilno postavljanje težih predmeta bliže centralnom delu vozila pomaže očuvanju ravnoteže i stabilnosti tokom vožnje.

Za manje automobile ili limuzine, gde je prostor ograničeniji, fokusirajte se na korišćenje svakog slobodnog centimetra. Sklopive kutije, vakuumske vreće za odeću, i organizatori za sedišta mogu biti dobar izbor kada želite potpuno iskoristiti ograničen prostor.

Ukoliko imate automobil sa podesivim zadnjim sedištima, razmotrite opciju spuštanja ili preklapanja sedišta kako biste stvorili dodatni prostor za duže predmete ili veći teret.


Nekoliko reči za kraj…

 

Selidba automobilom može proći glatko i efikasno ukoliko se pravilno planira i organizuje. Primenom praktičnih saveta, kao što su rasklapanje većeg nameštaja, efikasno iskorišćavanje prostora u vozilu, pažljivo pakovanje prema veličini i tipu automobila, kao i iznajmljivanje auto prikolice za dodatni teret, može znatno olakšati ovaj proces.

Zapravo, najvažnije je imati strateški pristup pakovanju, sa fokusom na stabilnost tereta tokom vožnje i maksimalno iskorišćenje svakog slobodnog prostora.

Slika: Moving car Stock Photos, Illustrations and Vector Art | Depositphotos

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar