990   4

Krstarenje automobilom kroz Srbiju evo koji su najlepši predeli za uživanje u vožnji

Došao je idealan trenutak da se uživa u lepotama Srbije, da se istraže njene skrivene lepote, i da se zaviri u svaki ušuškani ćošak. Sve ovo možete uraditi tako što ćete sesti u svoj auto, okupiti društvo i krenuti u nezaboravno krstaranje četvorotočkašem kroz Srbiju.

Pre nego što otputujete važno je da se uverite u ispravnost svog vozila, s obzirom da će vam ono biti najvažnija karika za realizaciju željene avanture. Tom prilikom možda odlučite i da je vreme da promenite vaš auto, i prodate stari, u tom slučaju možete kontaktirati agencije koje kupuju stara vozila i automobile svih marki.

Ukoliko ste obezbedili adekvatno vozilo, vežite pojas  i spremite se za avanturu, a evo i gde.


Otkrivanje Zapadne Srbije kao jedinstveno iskustvo


Da je Srbija bogata prirodnim lepotama je nešto ok čega se svi slažemo, ali to da se veliki broj njih krije u Zapadnoj Srbiji je možda manje poznato. Vožnja ovim brdovitim predelom zaista ostavlja bez daha.

Bilo da se odlučite za istraživanje planina, ili vožnju putem koji sa obe strane okružuju šume u potrazi za mestom gde ćete napraviti predah i uživati u degustiranju domaćih jela uz jedinstven pogled na brdovite i pošumljene krajolike.

Šta to možete posetiti u Zapadnoj Srbiji?


Najlepše planine Srbije


Zapadna Srbija može da se pohvali najpopularnijim domaćim planinama poput Zlatibora i Tare, a o njihovoj lepoti svedoče svi oni koji su imali priliku da ih posete, i dožive lepotu ovih brdskih lepotica. Sam put do ovih planina je doživljaj za sebe.


Srbija Tara priroda
 

Putovanje automobilom kroz šumske tunele i uzane puteve, pogled koji otkriva neke od najlepših pjezaža naše zemlje, i miris domaćeg sira i pršute koji će se na trenutke mešati sa mirisom četinara stvoriće osećaj kao da putujete kroz vreme, i daće vam posebnu dozu mira.

Ako idete na Zlatibor ne propustite da napravite pauzu od vožnje u nekoj brvnari kraj puta gde se služi čuvena komplet lepinja. Ovo jelo, uz jedinstven rustični ambijent okrepiće vam i dušu i telo.


Vožnja pored Drine


Hladna Drina čije se rečno korito prostire kroz Zapadnu Srbiju i Bosnu, jedna je od najlepših i najčistijih reka na našim prostorima. Njen brz tok prodreo je kroz mnoge uvale i krajolike i tako stvorio predivne pejzaže na koje niko ne ostaje ravnodušan.

Zato je vožnja pored Drine predivno iskustvo, koje pruža poseban mir. Jedan od puteva pored Drine vas može odvesti u Bajinu Baštu, gradić kroz koji protiče ova reka, a u kom se organizuje i čuvena Drinska regata.


Nestvarna lepota rezervata prirode Uvac


Ako niste imali priliku da vidite uživo, verujemo da je do vas došla fotografija jedinstvenog pogleda na kanjon reke Uvac, i uklješene meandre nastale probijanjem reke kroz krečnjačke stene. Ova nesvakidašnja lepota predstavlja jedan od najvrednijih prirodnih dragulja na ovim prostorima.

Ukoliko se odlučite da se vašim četvorotočkašem odvezete do ovog rezervata prirode, možete organizovati izlet sa porodicom i prijateljima, koji ćete iskoristiti da se na poseban način povežete sa prirodom.

Pored kanjona reke Uvac, u okviru rezervata prirode vas čeka i čuveni vidikovac Morava, odakle se beleže najlepše fotografije sa pogledom na kanjon, kao i tri jezera koja su svoje mesto našla u rečnoj dolini, a to su Uvačko, Zlatarsko i Radoinjsko.


Putovanje kolima kroz Vojvodinu


Neki će reći da je vožnja kroz Vojvodinu jednolična, i da vas čekaju kilometri ravničarskog autoputa bez ikakvog brežuljka. Ipak, ukoliko organizujete sebi izlet u neki od vojvođanskih gradova ili vešto skrivenih salaša, ergela i vinarija, put u panonsku ravnicu Srbije biće sve samo ne dosadan.

Vojvođanski gradovi su idealni za rasterećenje i boravak u prijatnoj sredini, i predah od svakodnevne gužve i vreve. Osim toga, možete voziti i do Fruške Gore, u kojoj vas čeka veliki broj manastira koje možete da posetite, predivnih restorana, kao i drugih znamenitosti koje čekaju da budu otkrivene.

Nadamo se da ćete period koji sledi iskoristiti za putešestvije ovog tipa, i da ćete doživeti lepote naše zemlje iz udobnosti svog automobila

 

 

 

KOMENTARI (4)

 1. avatar
  Nadja

  Zapadna Srbija je svakako prelepa, kao i Vojvodina, ali ste izostavili lepote Istocne Srbije - Djerdapsku klisuru, Homolje, Vrelo Mlave, Krupajsko vrelo, Staru Planinu, Vlasinsko jezero....

  Preporuči | +2

 2. avatar
  Predjite malo i reku

  Kada već obilazite podrinje skoknite i do Bijeljine http://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/Istorijat-grada-Bijeljina-104.html, Zvornika, Loznice... Ima se šta videti, a i putevi su interesantni za vožnju

  Preporuči | +3

 3. avatar
  Crvenkapica

  Odlične ideje, svaka čast! Većinu sam već posetila, ali Uvac još uvek nisam, a baš bih volela. Moglo bi ovog leta, mada mi je u planu i Đavolja varoš. Ono što bih eventualno dodala na ovaj spisak su razna rimska utvrđenja i arheološka nalazišta, naravno, ako volite istoriju. Počev od Viminacijuma, preko tvrđava poput petrovaradinske, smederevske, skoro renoviranih Ram i Golubac, Feliks Romulijane, Justinijane... Rimljani su nam ostavili toliko toga i ne zna se šta je lepše. Sasvim ste u pravu, putovanja po Srbiji smo oduvek ostavljali za neki drugi put, jer "to možemo uvek", pa na kraju velika većina nas ništa od toga nije videla. Ovo je prava prilika da malo upoznamo rođenu zemlju. Divan tekst, hvala za ideje :)

  Preporuči | +3

 4. avatar
  volim staru planinu

  Stara planina je još uvek najmanje zagađen i naseljen dragulj u Srbiji. Kada dolazim na odmor u Srbiju, Stara planina je moj skoro pa jedini izbor. Meni je najam rent a car vozila za obilazak Srbije najjeftiniji i najviše može da se vidi za vreme koje provedete u Srbiji.

  Preporuči | +5

Pošaljite komentar