3015   2

Evo gde možete parkirati automobil kada izlasci opet budu dozvoljeni

Svi ljubitelji noćnog života u Beogradu najviše vole da se provode na mestima sa vrhunskom muzikom, bogatim asortimanom pića, u sjajnom ambijentu gde se prave najbolje žurke.

S obzirom na novonastalu situaciju i vanredno stanje, možda će proći i više meseci dok beogradski klubovi opet ne budu bili dupke puni. Kada se sve bude vratilo u normalu, mnoge će zanimati gde će sve moći da parkiraju svoja vozila u izlasku.

Pored svih prednosti koje mnogi klubovi i splavovi nude iskusnim klaberima, za vozače uglavnom postoji jedna velika noćna mora a to je parking. Nekada se gubi i više od pola sata u traženju dobrog i sigurnog parking mesta, prave se besomučni krugovi oko lokala, ne bi li se ukazalo bar jedno mesto za parkiranje.

U Centru grada, osim ako se ne parkirate na parkingu u Hilton hotelu i okolnim garažama, imaćete velikih poteškoća da nađete odlično parking mesto. Centar je sam po sebi veoma nezgodan, jer svi izlaze u grad i svi hrle ka mestima na kojima zone prestaju da važe uveče.

Kako biste skratili sebi muke oko parkiranja vašeg automobila u izlasku, evo nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da lako nađete parking mesto.


Savamala - urbani epicentar vrhunskog provoda 


Za mnoge ljude koji su željni nezaboravnog provoda, Savamala predstavlja najbolji izbor. Veliki broj lokala, klubova i barova su nadohvat ruke, a kao najveću prednost ovog dela grada jeste ta da kada ostave svoj automobil u blizini, nemaju potrebe da ga pomeraju više tokom večeri.

Kako je Savamala jedna od najpopularnijih destinacija klaberima, upravo zbog velike količine taksista gužva i zastoj u saobraćaju u Karađorđevoj ulici može da bude pravo mučenje. Ovo se pogotovo odnosi na one koji dolaze sa kolima između ponoći i pola dva ujutro, kada je jako teško iščupati se iz gužve i pronaći dobro mesto.


Sava Promenada parkiralište


Odlična opcija za sve vozače koji su se uputili u Savamalu je Sava Promenada parkiralište. Nalazi se u Hercegovačkoj ulici i ima na raspolaganju 90 mesta za automobile i 6 mesta za one sa invaliditetom. Svaki započeti čas je 70 dinara, višesatna je 630,a dnevna karta iznosi 1680 dinara.

Nedaleko je od


Parkiralište Kamenička


Još jedan parking, relativno blizu jeste Parkiralište Kamenička. Nalazi u Kameničkoj ulici broj 8, a na raspolaganju su 92 parking mesta za automobile i jedno mesto za invalide. Svaki započeti čas se naplaćuje 100 dinara, a dnevna karta je 1500 dnara.

Iako nije najbliži parking klubovima u Savamali, često može da bude najpraktičnije rešenje jer gotovo uvek ima mesta, a ne rizikujete da upadnete u veliku gužvu u Karađorđevoj ulici.


Alternativa na ulicama


Ukoliko ne volite da plaćate parking, uvek postoji alternativa a to su okolne uličice koje vode ka Zelenom Vencu. Ponekad može da se ugleda slobodno mesto na obeleženim parking mestima, ako ste dobre sreće i čeličnog strpljenja.


Centar grada - parking mesto kao džekpot


Uputili ste se u lokal u centru grada sa kolima i usput razmišljate o idealnom mestu za parking? Ako je vaša konačna destinacija noćnog izlaska na Terazijama i u okolini, tu je čuveno parkiralište Masarikova.


Garaže u blizini Terazija i Knez Mihajilove ulice


Garaža u Masarikovoj br. 4 ima 457 mesta za automobile, jedno mesto za invalide i dva mesta za trudnice. Sat vremena košta 100 dinara, a dnevno jednokratno parkiranje je 1500 dinara.

Za one koji su se uputili bliže Knez Mihajilovoj ulici, idealno rešenje je garaža Obilićev venac u istoimenoj ulici broj 14-16. Ulaz u garažu je iz Ulice maršala Birjuzova, garaža poseduje 804 mesta za automobile od koga su 28 mesta za invalide, 14 za trudnice, 6 za vozila na električni pogon. Dnevna je 1500 dinara, a 120 dinara je po satu.


Parking u centru grada
 

Pionirski park parking je takođe dobro rešenje sa 461. Mestom, pored kojih je čak 21. mesto za invalide, a dva za vozila na električni pogon. Svaki započeti čas je 100 dinara, a dnevno jednokratno parkiranje je 1500.    

Na Slaviji nalazi se i parking garaža hotela Hilton sa 282 slobodna mesta za parking, od čega je jedan nivo garaže rezervisan isključivo gostima hotela.


Praktično rešenje za one koji ne žele da plaćaju parking


Najpraktičnije i najbolje rešenje kada je u pitanju sam centar grada, ukoliko niste od onih koji vole mnogo da pešače i želite da nađete parking koji ne morate da plaćate, tu su uvek ulice ispod Studentskog parka na Dorćolu.

Iako je često potrebno napraviti više krugova, biti strpljiv i uporan jer je pronalazak parking mesta u centru kao da ste uboli džekpot, vrlo često možete naići na slobodno mesto u zoni koja više ne važi u ulicama kao što su: Dobračina, Dositejeva, Kneginje Ljubice, Strahinjića Bana, Kralja Petra, Rige od Fere, itd.


Beton Hala - najluksuzniji lokali na jednom mestu


Beton Hala je sinonim za vrhunski provod u najluksuznijim lokalima u Beogradu. Mesto je uglavnom potrebno rezervisati više dana unapred, a usluga i muzički bendovi su tu da naprave nezaboravnu zabavu za pamćenje.

Ukoliko je neki od lokala u koji izlazite smešten u Beton Hali, najpraktičnije i najbliže rešenje jeste parkiralište „Donji Grad”. Ovo parkiralište se nalazi u Karađorđevoj 2-4, ima 389 mesta za automobile, 7 mesta za invalide, 120 dinara je započet sat, a 1500 dinara je dnevno jednokratno parkiranje kao i u mnogim drugim parkiralištima u Beogradu.


Novi Beograd - raj za klabere na Savi i Dunavu


Na Novom Beogradu, postoji mnogo mesta koja su na raspolaganju za parkiranje vaših vozila u izlasku. Idealno je da znate da su uvek dostupni novobeogradski blokovi u kojima, ako ste dobre sreće i strpljenja, možete uvek da pronađete idealno parking mesto.

Tu je i parking Sava Centra koji se drugačije zove i “Plava Zona”, sa 292 parking mesta. Iako malo više udaljen od reka, odlična je opcija za one koji žele sigurno parking mesto, bez bojazni da će im pauk odneti njihove automobile o kojima je jako važno uvek voditi računa.


Taksi je najbolje rešenje


Ukoliko ste od onih klabera koji ne mogu da zamisle izlazak bez alkohola, naš savet je - naručite taksi. U to, naravno, spadaju i CarGo, yandex aplikacija, noćni autobus, tkz. “Safe driver”. Nikada nemojte da dođete u iskušenje da pripiti vozite, ne samo zbog rizika od kažnjavanja u saobraćaju, već i zbog vaše bezbednosti.

Ne rizikujte, dobro razmislite o tome da vaše vozilo ostavite parkirano kod kuće, kako bi neometano mogli da uživate u svim čarima noćnog izlaska i živi i zdravi stigli kući.

 

KOMENTARI (2)

 1. avatar
  angelina

  Odlicni saveti i jako zanimljiv tekst. Parkiranje u centru Bg je gotovo nemoguca misija. Ja sam ipak od onih klabera koji moraju da uzimaju taksi nakon izlaska :)) ako je to za pohvalu...:D

  Preporuči | 0

 2. avatar
  Nenad

  Stvarno je sramota što parking servis revnosno radi i za vreme vanrednog stanja. Sve može da stane, ali parking servis neče. Inače generalnu utisak ej da je parking u Beogradu izuzetno skup, zato nije ni čudo što ljudi parkiraju gde stignu

  Preporuči | 0

Pošaljite komentar