565   4

Kada je vreme za kupovinu novog automobila?

Odluku za kupovinu novog automobila nije tako jednostavno doneti.

Budući da novi automobili nisu mala investicija, važno je da dobro promislite pre nego što se zaputite u istraživanje putem interneta i posećivanje salona automobila.

Kako bismo vam pomogli da donesete odluku o kupovini automobila, pripremili smo vam tekst u kome ćemo pisati o najlešćim razlozima za kupovinu novog četvorotočkaša i odgovoriti vam na pitanje - kada je vreme za kupovinu novog automobila. Nastavite sa čitanjem!


#1 Havarisan automobil - jedan od najčešćih razloga za kupovinu novog automobila


Havarisan automobil uglavnom je posledica saobraćajne nezgode, a vozilo koje je havarisano nije u voznom stanju, te je ovo jedan od najočitijih razloga za kupovinu novog četvorotočkaša.

Iako predstavlja veliki gubitak novca, vozilo u havarisanom stanju ipak vam može doneti određen vid zarade. Naš predlog je da havarisan automobil prodate pouzdanoj agenciji za otkup vozila koja će vam dati sjajnu cenu za vašeg ljubimca na točkovima. U ovim situacijama obično se vrši otkup vozila na kilogram.

Na platformi otkupautomobila.rs možete pronaći i uslugu besplatne procene vozila koja će vam u ovom slučaju, ali i u drugim situacijama biti veoma značajna kao što je prodaja očuvanog polovnog vozila.

Polovno vozilo možete prodati agenciji za otkup automobila i na taj način prikupite početni kapital za kupovinu novog četvorotočkaša, a neretko ove agencije daju najbolje cene za polovna vozila.


#2 Česti kvarovi na automobilu


Koliko često posećujete servis automobila?

Kada kvarovi postaju učestali, a vožnja više nije tako prijatna i pretvara se u brigu o bezbednosti, definitivno je vreme da se pozdravite sa svojim četvorotočkašem. Naravno, u ovom slučaju je preporuka da se posavetujete sa auto-mehaničarom koji najbolje poznajte vaše vozilo.

Uz savete iskusnog profesionalca, odluka za kupovinu novog automobila biće vam znatno jednostavnija. Naravno i u ovoj situaciji predlažemo da stari automobil prodate i na taj način obezbedite sebi početni kapital za kupovinu novog vozila.


#3 Mali i nebezbedan auto - potrebno vam je komfornije porodično vozilo


Jedan od veoma čestih razloga za kupovinu novog automobila jeste proširenje porodice koje neminovno zahteva veće, komfornije i bezbednije vozilo u koje će moći da se smesti auto sedište, neophodna oprema i prtljag za kraće i duže vožnje.

Ukoliko vam se čini da automobil više ne može da ispuni vaše potrebe, nije vam prijatna vožnja sa decom ili je još gore vožnja nebezbedna, vreme je za kupovinu novog vozila.


Volan i kontrolna tabla automobila
 

Karakteristike koje treba da tražite kod novog porodičnog automobila su pre svega komfor, odnosno veće dimenzije i bezbednost prilikom vožnje. Pojedini modeli kao što su Honda Civic, Subaru Crossteck i Kia Soul ističu se upravo kao jedni od najboljih porodičnih automobila.

Kako cena igra veliku ulogu prilikom kupovine, ukoliko imate izdvojen manji budžet za kupovinu vozila, predlažemo vam da se odlučite za povoljnije modele kao što su Peugeot 407. Opel Astra H 1.9 cdti, Ford Focus i mnogi drugi.


#4 Troškovi održavanja su veliki - treba vam ekonomičniji automobil


Zadovoljni ste performansama svog automobila i on nije sklon kvarovima, ali ipak ne zadovoljava sve vaše potrebe, posebno one finansijske.

Ovde govorimo o ekonomičnosti automobila.

Često prilikom kupovine automobila, ekonomičnost bude stavka na koju mnogi vozači zaborave. Tek nakon nekog perioda, par odlazaka na pumpu, plaćanja redovnih pregleda, registracija i traganja za auto-delovima, shvatate da možda automobil ne odgovara vašim finansijskim mogućnostima.

Upravo tada je idealno vreme za promenu automobila i kupovinu novog četvorotočkaša! Možda će se baš vaše vozilo sjajno uklopiti u potrebe nekog drugog i odgovoriti na sve njegove zahteve, pa i one finansijske prirode.


Redovno pratite ponudu i lako odaberite idealan auto za sebe


Da li ste u redovima iznad pronašli razlog za kupovinu novog automobila?

Ili ipak imate neki drugi razlog zbog kojeg biste kupili automobil?

Koji god da je vaš odgovor kada vreme za kupovinu vozila dođe, važno je da vodite računa o nekoliko važnih stavki i pažljivo odaberete model u kojem ćete uživati tokom kratkih vožnji, ali i dugih putovanja!

Pre svega, postavite prioritete za odabir automobila - zapišite koje su to karakteristike od kojiih nikako ne odustajete prilikom odabira. Odredite da li vam je prioritet snaga, veličina, menjački mehanizam, broj vrata, ili neka druga karakteristika.

Kada ste to uradili, na osnovu iskustva, postavite određeni cenovni okvir iz kojeg ne biste izlazili i tek onda krenite u internet pretragu ili obilazak salona automobila. Ukoliko ne možete da pronađete automobil željenih specifikacija u okviru određenog cenovnog ranga, te cena novog vozila znatno prelazi vaš budžet, možda je vreme da razmotrite kupovinu polovnog automobila koji je dobro očuvan.

Naravno, tu je i opcija podizanja kredita u ove svrhe, ali to je odluka koju treba detaljno da razmotrite.

Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli korisne informacije i upoznali se sa glavnim razlozima za kupovinu novog automobila. Bilo da ste pronašli vaš razlog na našoj listi ili imate druge razloge za kupovinu četvorotočkaša, naš savet je da dobro razmislite, te budete potpuno sigurni u svoju odluku!

 

 

KOMENTARI (4)

 1. avatar
  Jeca

  I ja već nekoliko godina unazad razmišljam o novom, pa mi se ne kreće u tu priču, uvek se nešto ispreči, a cene rastu. Kakvo je vreme došlo, mislim da ćemo sve više iznajmljivati, umesto da kupujemo.

  Preporuči | 0

 2. avatar
  Miško

  Najbolje vreme za kupovinu auta je kada skupiš dovoljno para za njega. To je većna trka skupiš za jedan model a oni izbace novi malo skuplji ali bolji sa više opreme i ti kažeš, hajde da još malo skupim para za njega, i tako neko vreme. I nikada ne kupiš.

  Preporuči | +2

 3. avatar
  Srecko

  Cena polovnjaka skace, bolje je kupiti nov auto nego ulagati novac u popravku i odrzavanje starog vozila.Kad imas kes uvek je dobro vreme da kupis auto ali ako ga nemas mora se uzeti kredit.

  Preporuči | +2

 4. avatar
  paraglajder

  najbolje vreme za kupovinu novog automobila je posle korone .. tada ti samo treba ambilife preciscivac i jonizator vazduha za kola, ali vise ne trebaju maske, niti alkohol, novi auto i nova sloboda na putu i pored puta :)

  Preporuči | +2

Pošaljite komentar