232   0

Kako da odaberete najbolji parking kada putujete avionom sa aerodroma Nikola Tesla

Dobili ste na poklon povratne avionske karte kako bi ste posetili prijatelje, koji su se pre mnogo godina odselili iz Srbije. Let do Novog Zelanda traje dugo pa ćete na putu provesti gotovo čitav mesec.

Vašeg najboljeg psa “uvalili” ste komšijama. To je bilo lako jer ga oni obožavaju ali gde ćete vašeg omiljenog ljubimca na četiri točka?

Živite u stambenoj zgradi i nemate garažu tako da vam je auto svakodnevno parkiran na ulici. Rizično vam je da tu i ostane dok ste na putu, jer se već nekoliko puta desilo da bude „zakačen“ od strane neopreznih vozača. Zato ste rešili da se do aerodroma odvezete autom i da ga ostavite na aerodromskom parkingu. To ste odlučili posle nagovaranja od strane prijatelja koji tvrde da vam je to najsigurnija opcija i da ne košta mnogo.

A da li je to stvarno tako pokušaćemo da odgovorimo u nastavku teksta.

 

Parking kapaciteti na aerodoromu

 

U toku prethodne godine zabeležen je gotovo trostruki porast broja putnika u avio saobraćaju na “Aerodromu Nikola Tesla” u Beogradu. Tendencija povećanja broja putnika u avio saobraćaju dovela je do toga da su i parking kapaciteti višestruko povećani i da ih je u ponudi veliki broj. Pored Javnog parkinga na aerodromu “Tesla” postoji pregršt parkinga sa privatnim vlasništvom.

Većina putnika zato sopstvenim automobilom dolazi na aerodrom. Tamo ga prepušta na brigu jednom od mnogobrojnih aerodromskih parking servisa.

Dakle, ne morate da brinete za mesto gde ćete ostaviti vaš auto jer su parking kapaciteti su dovoljni da zadovolje sve putnike pa i vas.

 

Kriterijumi za  izbor parkinga

 

“Koliko ljudi, toliko ćudi”, kaže naša poslovica, a svaki od njih će imati različito viđenje i pronaći adekvatnu ponudu kada je parkiranje na aerodromu u pitanju. Aerodrom Tesla poseduje dovoljan broj parking prostora i servisa u njima da zadovolji različite zahteve korisnika. U zavisnosti od vremena trajanja, blizine putničkog terminala, kvaliteta usluge i dostupnosti drugih usluga, cene mogu varirati.  

Parametri za upoređivanje kvaliteta različitih parkinga su:

 

Načini rezervisanja parkinga

 

Jedna od najvažnijih stvari koju treba da uradite u toku pripreme za put je da na vreme rezervišete parking, jer od toga vam zavisi i vreme polaska od kuće i dolaska na let. Rezervaciju parkinga možete izvršiti na više načina. Možete popuniti online rezervaciju i odmah dobiti sve relevantne informacije o ceni, lokaciji i uslovima. Takođe možete vaše parking mesto na aerodromu možete rezervisati pozivom telefonom ili putem razmene poruka pomoću SMS, Viber ili E-mail servisa. U poruci je potrebno da dostavite osnovne lične informacije, kao i datum i vreme dolaska na parking.

Parking možete rezervisati i par sati pre samog leta. Radno vreme većine parkinga kod aerodroma i call centra za rezervacije je 24h.

 

Transfer do putničkog terminala nakon parkiranja

 

Većina parkinga ima obezbeđen transfer od parking mesta do terminala, u odlasku kao i u povratku. Ovaj transfer do vašeg vozila je besplatan i uračunat u cenu. Važno je da odaberete parking koji nudi uslugu da se putnici odmah po dolasku na parking odvoze do terminala. Ovo je naročito značajno za poslovne ljude kojima je satnica gusto planirana, onima koji kasne na let ili žele maksimalan komfor i perfektnu organizaciju putovanja.

 

Udaljenost od putničkog terminala i lokacija

 

Kada su u pitanju parkinzi koji su najbliži putničkom terminalu, koji su ujedno i najtraženiji, od njih možete laganim hodom stići do terminala, za samo nekoliko minuta ili ćete po vašoj želji, za minut biti prevezeni do terminala.

 

Bezbednost i sigurnost vašeg automobila

 

Vlasniku je najbitnije da njegov automobil tokom boravka na putovanju bude bezbedno parkiran u blizini aerodroma. Zato najčešće bivaju izabrani sigurni parkinzi pokriveni video nadzorom. Potrebno je da  postoji konstantan video nadzor, a važno je i da se uz uplaćenu cenu za parkiranje, dobija i besplatno osiguranje vozila. Tako vlasnik može putovati bezbrižno jer zna da ima osiguranje koje pokriva eventualnu štetu koja bi bila pričinjena automobilu tokom boravka na parkingu.

 

Cene i plaćanje

 

Cene su verovatno jedan od faktora koji vas najviše interesuje. One zavise pre svega od broja dana koliko će vaše vozilo boraviti na parkingu. Javni parking ima najviše kapaciteta ali možda ne i fleksibilnu ponudu kao privatni parkinzi. I cena dnevne karte od 1200 dinara po danu je nešto veća u odnosu na konkurenciju.

Cena parkiranja na aerodromu zavisi i od nivoa usluge koja se nudi, saglasno prethodno navedenom. Cena se obračunava po danu, od trenutka ostavljanja vozila, do dana napuštanja parkinga. Cena je manja, što je veći broj dana parkiranja.

Koliko ćete ukupno platiti, najbolje se može opisati kroz konkretan primer:

Ukoliko planirate da se zadržite 24 sata ili 1ceo dan, biće vam potrebno svega 700 dinara za naknadu usluga.

Ako želite da ostanete duže, sledeća dva dana platićete po 500 dinara (ukupno 1700). Narednih 9 dana ćete plaćati po  400 dinara. Prema tome, cena za 12 dana parkiranja je 5.300 dinara. Od 13. dana pa sve do 16. dana ćete plaćati po 200 dinara po danu, a zatim 100 dinara za svaki naredni dan.

Ukoliko planirate da vozilo ostavite preko 30 dana, ova usluga parkiranja i čuvanja vozila koštaće vas 200 dinara po danu.

Plaćanje možete izvršiti gotovinski ili MasterCard, Maestro, VISA i DinaCard platnim karticama.

Zaključak za kraj bi bio da je najbolje da potražite bezbedan i siguran parking blizu putničkom terminalu, sa prihvatljivom cenom usluge. Spakujte se i na vreme preko njegovih online ili telefonskih servisa obavite rezervaciju, i bez brige uživajte u putovanju.

 

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar