256   0

Nekoliko odličnih saveta kako da pronađete najjeftiniji rent a car


Kako pronaći najjeftiniji rent a car?
Da li to znači da je automobil loš, nepouzdan i nebezbedan?
Zašto cena ne sme biti jedini faktor pri odabiru?

Posedovanje automobilom je jedna od najvažnijih civilizacijskih potreba koja obezbeđuje brz i bezbedan prelazak velikih udaljenosti. Ipak, postoje situacije kada je iznajmljivanje vozila jedina opcija koja rešava veliki problem na kraće ili duže vreme.

Usluga rentiranja se plaća po danu najma, nije skupa, ali uvek postoje prostori za uštede. Ono što je važno znati je to kako da se pronađe jeftin automobil za iznajmljivanje, a da se ne izgubi na uživanju u vožnji i dobijanju svih prednosti najma?

Upravo tome služi ovaj tekst koji će vas uvesti u svet rent a cara i predložiti najbolje predloge za brzo, jednostavno i povoljno rentiranje vozila. Svi saveti slede.


Rezervišite vozilo za iznajmljivanje na vreme da bi imali najjeftiniji rent a car


Jedna od bitnih stvari za dobijanje bolje cene jeste opcija rane rezervacije vozila što rent a car agencija nagrađuje povoljnijim uslovima i nižom cenom.

U većini situacija ljudima je jasno da u jednom određenom periodu neće imati sopstveno vozilo i već tada je moguće kontaktirati agenciju i rezervisati automobil. To vam daje bezbednost i sigurnost da ćete uvek stići na vreme, ali i da možete ostvariti veće popuste što je odličan način uštede bilo da ste stalni klijent ili imate povremene potrebe za iznajmljivanjem automobila.


Registracija na sajtu


Registracija je važan deo stvaranje prostora za uštede jer agencija ima registar novih i postojećih klijenata pa sa svakim novim rentiranjem stvarate prostor za ostvarivanje ušteda i sve veće popuste.

Ovu mogućnost treba iskoristiti i za prijavu na newsletter i slične promocije jer ćete tako uvek biti u toku sa novim akcijama i cenama. Na ovaj način se može dogoditi situacija i da neplanirano pre odaberete iznajmljeno vozilo nego da putujete sopstvenim što predstavlja odličan način smanjenja habanja i potrebe za ulaganjem u sopstveni vozni park.

Neke od firmi imaju akciju za stare klijente, neke imaju popust nakon određenog broja rentiranja ili cena opada sa dužinom najma, u svakom slučaju konkurencija između agencija je velika pa je i utrkivanje za svakog klijenta više nego važan segment promocije usluga.


Odaberite odgovarajuće vozilo i period najma


Cenovnik renta car agencije se razlikuje, ali je opšte pravilo da manja vozila, vozila A klase  imaju nižu cenu po danu najma. Ipak, ona imaju i neka ograničenja, a to je malo prostora u vozilu, neudobnost pri putovanju na duže relacije i mala zapremina prtljažnika pa je ovo izbor koji ne odgovara svima.

Ako se odabere odgovarajuće vozilo, u skladu sa potrebama vas i vaših putnika, vi ćete ostvariti velike uštede jer ćete pod danu najma plaćati za automobil kakav vam je neophodan, a ne onaj koji plaćate više zbog želje da uživate u luksuznijem vozilu.

I period najma treba jasno definisati jer svako prekoračenje ugovornog perioda donosi penale koji se plaćaju pa je važno ne gubiti novac samo zato što niste isplanirali putovanje na vreme.

Osim toga, važno je pažljivo pročitati ugovor i ispuniti sve odredbe vezane za preuzimanje i vraćanje automobila. Dokumentujte sve probleme koje ste otkrili i ispunite sve detalje pa da platite vozilo samo onoliko koliko je naznačeno u ponudi agencije.


Šta od dodatne opreme treba platiti?


U ponudama firmi za rentiranje vozila se nudi ceo paket dodatne opreme koja u nekim slučajevima dolazi gratis, a u nekim se plaća.

Većina njih dečije sedište, zimsku opremu, lance…daje besplatno i pa klijent samo treba da zatraži, ali postoje i dodaci koji se plaćaju po danu najma, podižu osnovnu cenu, a nekada su odličan način za stvaranje prostora za uštede.

Obično se plaća GPS navigacija, internet u vozilu, usluga „pomoć na putu“, usluga „vozač uz vozilo“…pa je važno dobro razmisliti o tome šta je neophodno, a šta se ne mora zatražiti uz iznajmljeno vozilo? Odgovora daje prostor za nižu cenu rentiranog automobila.


Osiguranje najma – da ili ne?


Osiguranje je obavezan deo ugovora o najmu, ali je uvek dobro kada se dobije opcija za iznajmljivanje vozila koje ima puno putno osiguranje, kao i osiguranje svih putnika.

Cena najma je nešto viša, ali su uštede ogromne u slučaju bilo kakvih nepredviđenih okolnosti. Ono što bi bilo dobro jeste potražiti agenciju koja iznajmljuje vozila i ima potpuniji paket osiguranja po nižoj ceni čime se i direktno ostvaruje velika ušteda bez pristajanja na loše kompromise.

Nabrajanje može da ide i dalje pa da svaka stavka u ugovoru dobro prouči i pronađu i dodatne opcije za konkretniji odabir i uštedu novca. Prostor se može pronaći u opciji preuzimanja i vraćanja vozila koje može biti jeftinije ako se obavlja u agenciji, može postojati popust za on-line rezervaciju, za najam od nekoliko meseci…. Pogodnosti su brojne tako da svako može da uštedi rentiranjem automobila.

Da li ste se vi našli u situaciji da iznajmite vozilo i da li ste razmišljali o eventualnim uštedama? Ostavite nam komentar nakon čitanja teksta.


Slika: https://www.pexels.com/photo/black-coupes-70912/ 

 

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar