503   0

Neophodne sitnice koje morate imati u svom automobilu

Bilo da ste tip osobe koja provodi dosta vremena u svom automobilu ili ga koristite samo povremeno, postoje neke stvari koje će vam olakšati duga putovanja i kratke vožnje. Ovde se ne misli na velike stvari koje će vam zauzimati previše mesta u automobilu, već na one sitnice koje će vam biti korisni rekviziti i saveznici u vožnji.


Organizator prtljažnika


Ukoliko volite da nosite previše stvari u gepeku, a nikada ne znate gde se šta nalazi, onda je organizator za prtljažnik prava stvar za vas. Postoje modeli sa ojačanim dnom i ivicama kako biste bili sigurni da vam se sadržaj organizatora neće kotrljati i stvoriti još veći nered u kolima. Mnogi vlasnici automobila ovu korisnu stvar koriste za ulje, vodu i sve stvari koje mogu da se prospu po automobilu.


Držač za mobilni telefon


Ako ste strastveni ljubitelj putovanja i volite da istražujete nepoznate ceste, onda je držač za mobilni telefon korisna stvar koju treba da imate u automobilu. Od gledanja mapa do razgovora tokom vožnje, ovo je najbolji način da budete sigurni u saobraćaju.


Prva pomoć


Nezgode se dešavaju, bilo da idete na veći put ili se vraćate iz radnje gde ste posekli prst prilikom kupovine. Kako biste izbegli veći problem pre no što se vratite kući, komplet za prvu pomoć je sasvim dovoljan da vam pomogne u saniranju povrede.
 


Lampa i alat


Čak i da se ne razumete u kvarove, ponekad čak i oni koji ne znaju gde je gepek a gde hauba, mogu da barem utvrde gde je nastao problem. Lampa kojom ćete osvetljavati prostor i alat za sitne popravke mogu da se nađu korisnim čak i za popravke kada odete na neku destinaciju te ćete uz ove sitnice uvek biti spremni.


Slušanje muzike


Ne postoji osoba koja ne voli da sluša muziku i opusti se tokom vožnje. Jedan od načina da uživate uz omiljene hitove jeste da promenite radio i pronađete novi model koji ima više opcija za slušanje. Pored toga, ukoliko želite da snimite više muzike, pronađite USB priključak koji će vam omogućiti da slušate muziku koju vi želite. Za one prave muzičke hedoniste, pogledajte bluetooth zvučnike za auto koje možete da pronađete u ponudi na sajtu Shoppster i tako uživate u najboljem zvuku.
 


Alat za zamenu guma


Većina novih automobila ima posebne zaštite protiv krađe guma te je neophodno da imate sav alat potreban za njihovu zamenu ukoliko se nađete u situaciji da ste udaljeni od vulkanizera. Komplet opreme se često može naći upakovan u kutiju koju možete da držite u gepeku te vam neće zauzimati prostor ali će vam biti korisno ukoliko se stvori prilika za to.


Voda i hrana


Nikada ne možete da znate da li ćete zbog nečega morati da provedete vreme u automobilu čekajući da nastavite put te je nekoliko flašica vode i paket energetskih pločica jedini način da malo podignete energiju i osvežite se prilikom pauze. Odaberite grickalice koje će odoleti visokim temperaturama i neće vam napraviti nered.


Odeća i pokrivači


Ukoliko ste avanturista, dodatna odeća i topli prekrivač će vam biti od velikog značaja ukoliko budete imali potrebu da se presvučete ili ugrejete. Spakujte ove dodatke u pregrade u gepeku i neće vam smetati prilikom odlaganja stvari.


Džepni starter


Nema gore stvari nego da vam se isprazni akumulator što će vas učiniti nemoćnim za dalja putovanja. Jednostavna stvar kao džepni starter koji je lak za upotrebu će vam pomoći da napunite akumulator toliko da možete da krenete.

Već pri prvoj vožnji ćete se pitati kako ste proveli toliko vremena u automobilu bez ovih korisnih dodataka. Nakon nekog vremena ćete se setiti još stvari koje možete da nosite sa sobom gde god da krenete.

 

KOMENTARI (0)

    Pošaljite komentar