1177   2

Rent a car aerodrom Beograd u doba korona virusa

Dolazite u naš glavni grad avionom? Ne zaboravite da sletanjem na aerodrom u Beogradu ne dolazite na krajnje odredište. To je polazno i prolazno mesto za nastavak daljeg putovanja! Potreban vam je transport u danima boravka i korona virusa, a kao najbolja solucija izdvaja se rent a car.

Iznajmljeno vozilo na aerodromu će vam olakšati putovanje, uštedeti novac i vreme i učiniti da boravak u našoj metropoli bude prijatniji. Zbog Covid-19 sva vozila se pre najma dezinfikuju a mnoga od njih kao gadžete nude ručne UV lampe za dezinfekciju. Šta treba znati o najmu vozila na najvećem aerodromu u Srbiji Nikola Tesla? Odgovor sledi.


Zašto iznajmiti vozilo pri sletanju na aerodrom?


Ako ste i ranije u Beograd dolazili avio-prevozom odgovor će vam se sam nametnuti - velika je razlika između rentiranog vozila i korišćenja drugih vidova prevoza u našem glavnom gradu.

Uvek je na raspolaganju taxi prevoz, ali cene prevoza taksijem su visoke. Na žalost, postoji verovatnoća da budete prevareni od strane nekih nezaježljivih taksista tako da vagajte i donesete najbolju odluku. Ne zaboravite da ste pri izlasku iz aviona opet pešak. A centar grada je na 20-tak km od aerodromske zgrade.


Kontrola aviona na pisti
 

Beograd ima i linije gradskog prevoza, ali ako niste građanin ovog dvomilionskog grada teško ćete „ukapirati“ koji vam je linijski autobus potreban. A ako i uspete da se snađete opet ste pešak po dolasku na odredište, a kao pešak nećete daleko stići. Na metro zaboravite do kraja ove decenije. Dakle, jako vam se sužava izbor za prevoz.

Poslovni ljudi ali i turisti uveliko koriste usluge rent a cara. Koriste to što su agencije za iznajmljivanje vozila dostupne i online, pa samo u par koraka rezervišu svoje vozilo koje ih čeka na aerodromu. Oni vrlo često traže i uslugu vozača uz iznajmljeno vozilo pa ih vožnja apsolutno ne zamara.


Šta se dobija najmom vozila?


Dobijate tehnički ispravno vozilo, sa svim karakteristikama koje su i opisane na sajtu. Obavezno uzmite sva osiguranja jer nisu skupa a nećete razmišlajti o vozilu. Agencije nastoje da nizom pogodnosti privuku klijente i da, pre svega, od njih naprave povratnike, lojalne korisnike njihovih usluga i najbolje promotere.

Cena rentiranja je izražena po danu najma i na kraju je sigurno daleko povoljnija od korišćenja taksi prevoza kao jedine druge automobilske solucije. Sa rent a carom koji je uz vas od momenta dolaska na aerodrom možete da budete samo na dobitku!

Pored usluge angažovanja vozača uz vozilo tu su neke od velikih prednosti koje imate kao besplatne ili uz doplatu.

Besplatno se najčešće dobija:

 • GPS navigacija
 • Sedište za dete
 • Oprema za snežne uslove (lanci)
 • Neke agencije imaju i male prečišćivače vazduha za kola
 • Pomoć na putu…


Troškovi koji su neminovni:

 • Neke agencije traže depozit, neke ne. Umesto da izbegavate plaćanje mnogo je važnije da saznate šta dobijate uplatom: da li ste možda pokriveni potpunijim osiguranjem, da li dobijate više besplatne opreme ili iznajmljujete bolje automobile po nižim cenama…
 • Neki vid uplate osiguranja je nešto što vam samo može olakšati korišćenje rent a car usluge u Beogradu. Gužve po gradu su velike, parkiranje je često izazov pa su moguća oštećenja. Sa osiguranjem vas manje „boli glava“ pri vraćanju automobila jer su najčešća oštećenja njime pokrivena.


Sve druge ponude su individualne za svaku agenciju koja iznajmljuje vozilo pa pažljivo pročitajte sve što možete da ostvarite i dobijete uz automobil.


Uz samo par koraka do rentiranog automobila


Agencije za iznajmljivanje nude različite kategorije vozila pa se može pronaći vozilo po svačijem ukusu.

Ako imate vozačku dozvolu par godina, važeću ličnu kartu ili pasoš, prvi uslov ste ispunili. Neke rent a car agencije traže 5 godina vozačkog staža, neke 2, ali je sigurno da izbegavaju da iznajmljuju vozilo vozaču početniku. I vozač najčešće mora da ima minimum 21 godinu čime se agencija dodatno obezbeđuje od neodgovornijih, mlađih vozača.

Kada se ispuni formular sa opštim podacima sledi biranje vašeg „favorita“. Složićemo se da svaki automobil ima neku čar jer je reč o najsavremenijim modelima. Ipak, ako u Beograd dolazite kao putnik, razmislite o iznajmljivanju manjeg automobila koji će da ima manju potrošnju, ali i da bude lak za vožnju po gradskim ulicama. Pazite i na komfor ako sa vama putuje više ljudi, pa pronađite kompromis.

Naznačite da želite da vas vozilo čeka na aerodromu i to je sve. Sve možete da dogovorite on-line, platite karticom, pa kada završite let znate da vas čeka udoban nastavak putovanja.


Kako odabrati agenciju za rent a car na aerodormu Beograd?


Lako. Odličan je izbor agencija za rent a car a mi naranvo, sugerišemo da koristite usluge domaćih rent a car agencija, pre nego stranih franšiza. Neke od domaćih agencija za najam vozila na aerodromu Nikola Tesla su:

 • Unirent
 • Rentacarmenadžer
 • Autorentdoo
 • Rentacarmms 

 

Izbegnite i Covid-19 iznajmljivanjem vozila sa aerodroma!


Avionski prevoz je neminovnost da bi se prešle velike udaljenosti. Ako ste već primorani da sa letom rizikujete zaražavanje virusom, onda makar obezbedite bezbednu vožnju sve dok ste u Beogradu i u Srbiji.

Rentiraćete automobil koji je prošao sve propisane procedure dezinfekcije od virusa. Unutrašnji prostor će biti na raspolaganju samo vama i vašim saputnicima. Nema rizika od prenošenja zaraze od strane trećih lica kao u taksiju ili gradskom prevozu.

Pošto ne znamo koliko nas meseci i godina borbe sa koronom čeka, važno je da preduzemo sve mere prevencije da bi se zaštitili. Izbor najma vozila sa aerodoma je odličan način da od starta budete zaštićeni.

Organizujte boravak u Beogradu ili u Srbiji onako kako će vama biti najlepše. Sa iznajmljenim automobilom imate mogućnost da vam svako mesto bude dostupno. Strogi propisi u pogledu dezinfekcije vozila garantuju da će unajmljeno vozilo biti Covid-19 free. Troškovi su niži, a boravak ugodniji. Pri tome, uzimanjem rentiranog automobila sa aerodroma dobijate najkomforniji početak putovanja, bez promene i jednog prevoza. Dobrodošli!

Da li ste koristili nekad rent a car? Da li imate nameru? Ostavite nam komentar nakon čitanja teksta.

 

 

KOMENTARI (2)

 1. avatar
  viško

  Rent a car je najsigurnija opcija od virusa korona. U javnom prevozu ga svakako fasujete, taksi je malo bolji ali ipak rizičan, a renta car iz pouzdane agencije je odlično rešenje. MOžete da vozite sa rukavicama, da ga sami dezinfikujete ukoliko niste 100% sigurni, sami ste gospodar svoje sudbine

  Preporuči | +1

 2. avatar
  Nadja

  Jesam koristila, super je sto na aerodromu ima veliki izbor rent a car agencija, mnogo olaksava nama koji sletimo, a nismo iz Beograda.

  Preporuči | +1

Pošaljite komentar